Het moment dat je even alleen thuis bent en nadenkt, over wat er was en wat er nog gaat komen.
Ik besefte me dat ik sommige mensen meer dankbaar ben dan misschien gedacht word. Ooit maakte ik de overstap met voetbal van Vredenburch naar Honselersdijk. Dit is nog steeds een van de beste keuzes ooit geweest, ik als persoon veranderde in het veld. Simpelweg omdat de druk eraf ging, ik als persoon werd gezien en niet als voetballer. Maar zeker na het akkefietje wat er was mij als persoon zo binnen laten accepteren en kansen geven. Door deze stap heb ik ook mensen anders leren kennen, zo zie ik ook dat niet alles zomaar makkelijk op te lossen is, maar de mensen in het veld vechten voor elkaar, maar lachen zeker om de fouten, want dat is G-voetbal, vriendschap en Fun.

 

Geschreven door Jelle van der Togt

 

G-voetbal


G-voetbal heeft voor mij niks met een handicap te maken. G-voetbal heeft alles te maken met respect en acceptatie en respect.

Acceptatie komt niet alleen vanuit alleen vanuit de leiders en spelers.
De meeste acceptatie moet vanuit de club komen.
Zodra de club je niet ziet als een afdeling in de club, maar zien als een groep mensen die bij de club horen is de missie geslaagd.

Ik denk dat het G-voetbal ondertussen in het DNA hóórt van SV Honselersdijk.

Een groter compliment kun je niet krijgen.

Gemaakt door Edlynn Verkruisen van Honselersdijk G1

 

Hoe ik het G voetbal beleef?

Mij halve leven bestaat uit voetbal. Ook al heb je een beperking iedereen is anders. Ik vind het leuk als er verschillende personen zijn. Ook al heb je autisme of ADHD iedereen is welkom. Ik kan bij de G mij zelf zijn en dat is belangrijk. 
Kortom G voetbal is geweldig met zulke verschillende personen. 

Gemaakt door Jessica Behrens van  Honselersdijk G3

 

Wat betekend eigenlijk G-voetbal?
Bij G voetbal denken de meeste mensen meteen al aan gehandicapten, wat niet zo is.
G voetbal is voor mensen met een beperking die niet mee kunnen doen aan het reguliere voetbal.
Een beperking kan zowel lichamelijk als geestelijk zijn…..dit omvat dus een vrij groot gebied (downsyndroom, PDD Nos , ADHD, Zwak IQ enzovoort)
De G staat niet voor gehandicapt, maar is toevallig de eerste letter die vrij was in het alfabet…..een betere benaming zou zijn geweest het V(riendelijke) voetbal.
G voetbal spelen we gemend qua geslacht en qua leeftijden…..junioren is van 8 tot 17 en senioren is vanaf 15 jaar tot…. Dit Kan soms verschillen wij vinden vooral belangrijk dat je op plek zit en dat je het naar je zin hebt in een team.
Bij G voetbal spelen we op een half veld met junioren doelen (5 x 2 m) of van 16 m tot 16 m.
Je speelt met 8 man of in overleg met meerdere… verder zijn de regels hier bijna gelijk aan het zaal voetballen.
G voetbal spelen we ook in de competitie verband, waarin de spelers strijden om de eerste plek in de competitie. We maken hier onderscheid in 3 verschillende niveaus, wat ons betreft er wel meer mogen worden, alleen tja er zijn te weinig clubs die G voetbal hebben.
Eigenlijk roepen we verenigingen op om eens na te denken over het G voetbal, zodat er meerdere clubs komen, waardoor er meer competitie verband is, bekerwedstrijden gespeeld kunnen worden en spelers dan ook meer keuze hebben in een club.

Geschreven door de leidster van de G1 Renske Hagman