Team met een hart

Nipte nederlaag voor SV Honselersdijk G1

 

Allereerst even iets recht zetten. In het verslag van vorige week stond dat Barendrecht verloren had. Dat klopte niet en de correctie kwam pas nadat het verslag geschreven en opgestuurd was. Dus waren niet de mannen van SV Honselersdijk G1 koploper, maar was het Barendrecht dat de ranglijst aanvoert. Het team dat afgelopen zaterdag te gast was op sportpark De Strijphorst. Ondanks de gewijzigde situatie in de stand toch een topper. Wij misten Frank en de zieke Jorik, terwijl Fardien op het laatste moment afzegde. Met Vincent, Marvin en Marco werden de gelederen versterkt tot tien spelers. Bij Barendrecht enkele oude bekenden van de Linker Maas Oever die in het veld stonden. Het weer was net als een week eerder in Leiden weer nat vanwege de regen. Toch ontstond er een leuke partij voetbal. Met iets meer balbezit voor de bezoekers. De defensie met Fred, Hans en Alex gaven echter weinig kansen weg en doelman Ed wist met enkele knappe reddingen zijn doel voor doorboring te behouden. Aan de andere kant vond John bij zijn doelpoging de keeper op zijn weg. Vincent mikte net naast het vijandelijke doel. Gevolgd door het moment dat Barendrecht met een afstandsschot de score opende. Onze mannen lieten zich niet wegspelen Op het middenveld zorgden Jim, Reza en Vincent voor het nodige balbezit. Terwijl John afgewisseld door Marvin het de verdedigers van Barendrecht moeilijk probeerden te maken. Marco die Reza afloste liet zien dat hij nog steeds het niveau aan kan in het eerste team. De rust brak aan met een 0-2 tussenstand. Een werkelijk schitterende aanval over diverse schijven leverde een niet te missen kans op. In de rust bleven Fred en Marco met een lichte blessure achter en waren de wisselmogelijkheden voor leiders Johan en Jan er niet meer. Met John als rechtsachter op de plaats van Fred en Marvin in de spits werd getracht om Barendrecht onder druk te zetten. Iets wat wonderwel goed lukte. Goalie Ed kreeg meer terugspeelballen te verwerken als schoten op het doel Vincent was dichtbij de aansluiting treffer. De doelman van Barendrecht kon de bal nog net met zijn voet tegenhouden. Dat doelpunt kwam er even later toch. De voorzet van Vincent op Hans werd door een verdediger van Barendrecht in eigen doel gewerkt. Bij deze 1=2 nederlaag bleef het bij het laatste fluitsignaal van arbiter Jos, Een compliment voor onze mannen die op alle fronten een puike partij speelden, Met deze nipte nederlaag valt te leven. Man van de Wedstrijd werd Hans die zowel als laatste man als op het middenveld een puike partij speelde.  De laatste competitiewedstrijd tegen VEP wordt pas in januari gespeeld.  Zaterdag genieten van een vrije dag en een week later het snerttoernooi/Waarbij het te hopen is dat het geen snert weer is. Dat kunnen wij die dag niet gebruiken.

 

Jan de Geus

Knappe zege SV Honselersdijk G1

 

Het was al vroeg vertrekken voor SV Honselersdijk G1 voor de uitwedstrijd tegen UVS in Leiden. In de nog droge eerste helft bleek dat nog niet iedereen wakker was. Verdedigend zat het wel goed, maar het combinatiespel en het plaats houden ging nog wel eens fout. Met Fred, Hans en Alex achterin werden weinig kansen weggegeven. Jim zorgde op het middenveld een storende rol te vervullen. Toch wist UVS onze goalie Ed  met een schot in de kruising te passeren. Mede omdat de speler in Leidse dienst geheel vrij werd gelaten omdat zijn bewaker naar de linkerkant was uitgeweken. Waardoor zowel Fred als Jim twee man hadden om te bewaken. Dat lukte dus niet. Met Reza als linkshalf spelend was niets mis. Fardien werkte hard , maar was niet gelukkig met zijn acties. Dat de aanvalsdrift van SV Honselersdijk in de eerste helft beperkt bleef tot doelpogingen van Jorik en John zegt genoeg. Dat de rust met een 1- 0 achterstand  werd gehaald was mede te danken aan Ed met een paar goede reddingen. De regen in de tweede helft deed onze mannen goed. Er werd beter samengespeeld en de kansen om te scoren kwamen er. De regen verhinderde echter het notitieboekje te kunnen gebruiken. Hans was echter de man de de 1-1 liet aantekenen. Het werd nog mooier toen John de vrijstaande Hans aanspeelde en deze zijn tweede treffer liet noteren. Hans raakte nog een keer de paal zodat een hattrick uitbleef. UVS poogde nog de schade te herstellen, maar onze mannen knokten voor elke natte meter kunstgras. John ging verdedigend mee helpen  zodat het een hecht bolwerk wetrd. Toch moest Ed in de slotminuut nog een bal uit de kruising houden. Zodat de drie punten mee naar Honselersdijk kon worden genomen. De feestvreugde werd later op de dag nog groter toen bleek dat koploper Barendrecht had verloren. Zodat wij nu de ranglijst aanvoeren en komende zaterdag Barendrecht op sportpark De Strijphorst te gast is. Een regelrechte topper om de eerste plaats. Even terug naar Leiden. Want er was natuurlijk een man van de wedstrijd. Dat werd Jim die zowel verdedigend als aanvallend op het middenveld de meeste meters aflegde. Bovendien diverse malen een schot van een tegenstander blokkend, zodat er geen scoringsgevaar uit voort kwam voor de tegenpartij. Een puike partij spelend met als beloninh de Man van de Wedstrijd.

 

 

 

Jan de Geus

Gestolen zege voor SV Honselersdijk G1

 

De KNVB heeft de poule van SV Honselersdijk drastisch veranderd. Van vijf naar acht teams en het programma aangepast. De nederlaag tegen Delft blijft staan, maar het gelijke spel van vorige week tegen VVSB is niet in de stand opgenomen. Bovendien moesten de boys van leiders Johan en Jan nu niet naar WIK, maar naar VVSB in Noordwijkerhout. Het werd een vroege aftocht omdat de aftrap om 10.00 uur plaats zou vinden. Zonder de zieke Fred en Frank en Gardien hadden zich afgemeld. Zeven spelers is wel erg weinig zodat Vincent en Saif gevraagd werden ons team te komen versterken, Met Tineke en Toos hadden we zelfs nog supporters mee naar de kuststrook. Net als vorige week nam VVSB al vroeg in de wedstrijd een voorsprong. Maar de G1 van SV Honselersdijk gaf zich niet zomaar gewonnen. Het werd opnieuw een gelijk opgande wedstrijd. Waarbij het niet altijd mee zat. Een inzet van Vincent werd door de keeper gepakt.Ook de doelpoging van Jorik eindigde in de handen van de sluitpost. Vincent op aangeven van Jorik raakte de bovenkant van de lat. John op aangeven van Jim trof de paal en even later wist een verdediger de kopbal van John na een corner nog voor de doellijn weg te werken. Denk niet dat VVSB er niet aan te pas kwam. Zij combineerden er lustig op los. Hans was echter in topvorm en stuurde Saif aan terwijl Alex als vanouds vele meters maakte om gevaar in te dammen. Ook doelman Ed moest zo nu en dan handelend optreden. Reza kwam een teenlengte te kort om een pass van John af te kunnen ronden. De gelijkmaker kwam er toch toen Jorik onheus werd bejegend en de uitstekend fluitende arbiter onverbiddelijk een penalty toekende. Aanvoerder Ed nam zijn verantwoordelijkheid en de 1-1 was een feit.Vincrent en Jim probeerden nog vanuit de tweede lijn succes te behalen maar misten het doel net. Na de hervatting bleef het spelbeeld hetzelfde. Het ging op en neer met voor beide teas de nodige mogeklijkheden om tot scoren te komen. Jim over, Vincent naast, Reza naast en John zag de keeper redding brengen. Dat deed Ed in ons doel ook en voor de rest dirigeerde Hans zijn teamgenoten naar de juiste plek. En eerlijk was een gelijkspel de juiste verhouding net als een week eerder. Helaas voor VVSB ging deze vlieger niet op. Uit een corner van Vincent passeerde de laatste man van VVSB onbedoeld zijn eigen keeper en was de 1-2 een feit. Vincent alleen voor de keeper had de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar zijn schot verdween voor ons aan de verkeerde kant van de paal. VVSB drong in de slotfase aan om de terechte gelijkmaker te scoren. De lat bracht ons redding en soms met kunst en vliegwerk werd de 1-2 over de streep getrokken. Een gestolen overwinning, maar wel lekker de eerste drie punten bij te kunnen schrijven. Komende zaterdag geen G=voetbal bij SV Honselersdijk omdat de mannen en vrouwen op kamp gaan in Otterlo. Allemaal fijne dagen toegewenst voor die personen die mee gaan.

 

 

Jan de Geus